29 Nov 2022
Spletno gostovanje

Na kaj paziti pri izbiri ponudnika gostovanja?

Na kaj paziti pri izbiri ponudnika gostovanja?

Ko beseda nanese na izbiro ponudnika gostovanja, se marsikdo enostavno zažene skozi ponudbe, pregleda nekaj prvih na spletu, na katere naleti, in izbere na videz najugodnejšega. Ampak kaj v resnici sploh je ugodno spletno gostovanje in na kaj paziti pri izbiri ponudnika?

Cena ni vse!

Morda bi lahko nevešče oko preslepila izredno nizka cena gostovanja za spletno stran. Če je to prvo in edino merilo, ki nekaj pomeni, potem vsekakor. Malce bolje obveščen uporabnik spleta pa bo vedel, da to še zdaleč ni edino merilo za najem spletnega gostovanja.

Seveda mora biti storitev spletnega gostovanja čim ugodnejša za žep uporabnika, a kljub vsemu so tukaj še drugi parametri, ki so zelo pomembni, ko se odločamo za zakup ustreznega paketa.

Podpora uporabnikom

Lahko pridemo skozi navidezno zelo poceni, a nas kasneje to tepe po prstih. Eden od pomembnih kriterijev pri izbiri spletnega gostovanja je vsekakor podpora uporabnikom. Zelo hitro se lahko kaj zaplete ali pa stranka potrebuje vsaj minimalno pomoč pri kakšnih nastavitvah. V teh trenutkih bistveno vlogo odigra ažurnost podpore uporabnikom na strani ponudnika spletnega gostovanja.

Podpora uporabnikom
Pri spletnem gostovanju je zelo pomembna tudi kakovost podpore uporabnikom.

Preudarna izbira ponudnika spletnega gostovanja je ključ do zadovoljstva skozi celotno obdobje najema. Ugodna cena, nemoteno delovanje in ažurnost v primeru, ko stranka potrebuje pomoč. Ni hujšega kot to, ko ti »dol pade« spletna stran, ti ne veš zakaj, ponudnik gostovanja pa več dni ne odgovori na vprašanje, ki nemočno obsedi v spletnem nabiralniku ponudnika.

Domače pred tujim

Morda se sliši oguljeno kot reklama za slovensko meso ali mleko, a dejstvo je, da boste z domačim ponudnikom spletnega gostovanja nedvomno bolj zadovoljni kot s tujim. V prvi vrsti zaradi tega, ker se ve za koga gre, kontakti so jasni, tu so telefonske številke in elektronska pošta.

Predstavljajte si, da pošljete vprašanje glede pomoči nekam v tujino in čakate na odgovor. Spletna stran ne deluje, odgovora ni in počutite se povsem brez moči. Če imate ponudnika spletnega gostovanja na domačih tleh, je vse precej enostavneje. Kontakt v domačem jeziku, tehničen jezik pa precej bolj razumljiv kot v tujem. Vaše težave bodo hitro razbrali in vam skušali čim hitreje pomagati.

Odločitev na koncu bo predvsem vaša. Upoštevajte pa karseda veliko različnih točk, ki vplivajo na zadovoljstvo pri uporabi paketa spletnega gostovanja. Zapomnite si, da najceneje ni vedno najboljše in da znamo doma prav tako dobro, če ne še boljše, kot v tujini.

Če vas o spletnem gostovanju zanima več, vam svetujemo obisk spletnega portala SpletnoGostovanje.net, ki je namenjen podrobni predstavitvi prav te dejavnosti.

Ne spreglejte