29 Nov 2022
SSL certifikati

Povečajte prodajo z namestitvijo SSL certifikata

Povečajte prodajo z namestitvijo SSL certifikata

SSL certifikat ni še eden izmed ‘buzzwordow’, ki ga spletni mojstri uporabljajo zato, da bi iz vas stisnili še nekaj dodatnih evrov. Sploh ne! SSL certifikat je nujen, če vaša spletna stran od uporabnikov zahteva različne občutljive podatke; najboljši primer za to je spletna trgovina ali pa strani, kjer uporabniki puščajo razne osebne podatke, gesla ali druge občutljive zadeve. To, da vas bo certifikat v iskalniku Google verjetno dvignil nekaj mest višje, je v drugem planu, varnost je na prvem mestu.

SSL certifikat omogoči varno povezavo

Varnostni SSL certifikat
Namestitev varnostnega SSL certifikata pozitivno vpliva na spletno prodajo.

V praksi varnostni certifikat deluje tako, da podatke, ki jih uporabnik vnese, šifrira in jih v taki obliki prenese na strežnik, kar omogoča trenutno najvišjo stopnjo varnosti na internetu.

Zato je za spletne trgovine nujen, ker si ne želite, da bi uporabnika ukradli ravno pri vas. SSL certifikat si lahko v prenesenem pomenu predstavljate kot alarmni sistem za trgovino.

Se sprašujete, zakaj boste z njim prodali več?

Zaupanje
Uporaba SSL certifikata poveča zaupanje kupcev v spletno trgovino.

Sodobni spletni nakupovalci so danes veliko bolj ozaveščeni kot pred leti. Ni samo cena tista, ki vpliva na končni nakup. Včasih je veljalo skoraj zlato pravilo, da če si v spletni trgovini spustil ceno vsaj za nekaj evrov, je bil nakup že tako rekoč potrjen.

Danes je drugače. Kupci so veliko bolj ozaveščeni in jim zaupanje pomeni več kot cena (sploh tisti, ki imajo za seboj slabo izkušnjo). SSL certifikati so eni izmed tistih dejavnikov, ki bistveno povečajo zaupanje in vtis. In večje kot je zaupanje v trgovca, večja je verjetnost, da bo kupec uspešno zaključil nakup, kar pa je gotovo vaš namen.

Najbolje je, da se za SSL certifikat pozanimate pri vašem ponudniku gostovanja, ki vam bo znal tudi svetovati, kateri certifikat bi bil za vas najbolj primeren – če ste manjša trgovina, ki ima nekaj 10 izdelkov, potrebujete drugačen certifikat kot mega trgovec z več tisoč ali deset tisoč izdelki.

Ne spreglejte