29 Nov 2022
Domenske končnice

Domena .BIZ je odlična za predstavitev posla

Domena .BIZ je odlična za predstavitev posla

Če imate že utečen posel ali ga šele postavljate, za predstavitev na spletu potrebujete tudi spletno stran. Med pomembne elemente uspešne spletne strani sodi uporaba ustrezne domene in ena izmed njih je zagotovo .BIZ. V nadaljevanju preverite lastnosti te domene in zakaj lahko pozitivno vpliva na vaš posel.

Lastnosti domene .BIZ

Domena .BIZ je na voljo od leta 2001, uvrščamo pa jo med t. i. splošne domene. Kratica BIZ predstavlja angleško besedo business, zato je primerna za vse spletne predstavitve, ki so povezane s poslom. Pravzaprav spada med ene redkih domen, ki so namenjene izključno temu področju. Že res, da jo lahko registrirajo tudi posamezniki, ki želijo predstaviti kakšno drugo tematiko, a vseeno njene potenciale najlažje izkoristijo prav podjetniki.

Glavne lastnosti domene .BIZ so:

  • za registracijo nima nobenih splošnih ali geografskih omejitev,
  • podpira IDN znake (šumniki, preglasi, tuje črke ipd.),
  • ime domene lahko vsebuje od 1 do 63 znakov (eno in dvo-črkovne so v večini primerov že zasedene),
  • registrirati jo je možno za obdobje od 1 do 10 let,
  • vrhovni registrar domene .BIZ je ameriško podjetje Neustar.

Prednosti domene .BIZ

Gre za zelo popularno domeno, saj beleži že več kot 2,2 milijona registracij. Njene prednosti so prepoznali že številna podjetja in posamezniki, ki delujejo na poslovnem področju.

Zagotovo največjo prednost predstavlja prav beseda business, ki jo ta domena predstavlja. Spletni uporabniki namreč vedo, da bodo z obiskom strani na domeni .BIZ dobili vsebino, ki je povezana s poslom. V kombinaciji z ustreznim imenom (na primer food-truck.biz, work-from-home.biz, coffee-shop.biz itn.) pa jim še bolj točno poveste, kakšno vsebino lahko pričakujejo na vaši strani.

Lastnosti domene .BIZ
Domena .BIZ je primerna za poslovne spletne strani.

Dodatna prednost domene .BIZ je, da predstavlja odlično alternativo domeni .COM. Slednja namreč beleži že preko 135 milijonov registracij, kar pomeni, da obstaja velika verjetnost, da je vaša želena domena že zasedena.

Če vaša konkurenca uporablja neustrezno domeno, jo lahko z domeno .BIZ učinkovito prehitite. Se sprašujete, kako? Kot smo že zapisali, spletni uporabniki prepoznajo, da je vsebina na spletni strani z domeno .BIZ povezana s poslom, zato na svojo stran pridobite več uporabnikov. Večji spletni promet vpliva tudi na višje uvrstitve v iskalniku Google, saj Google vašo stran smatra kot bolj relevantno za vsebino, povezano s poslom.

Kje registrirati domeno .BIZ?

Domena .BIZ je za registracijo na voljo pri slovenskih in tujih registrarjih. Med slovenskimi vam vsekakor priporočamo registrarja NEOSERV.si, kjer .BIZ lahko registrirate po najnižji ceni v Sloveniji.

Poleg tega se omenjeni registrar lahko pohvali z več kot 15-letno tradicijo, zanesljivo in hitro odzivno podporo naročnikom, brezplačno WHOIS zaščito, možnostjo brezplačnega DNS gostovanja, sodobnimi metodami plačila in takojšnjo registracijo.

Ne spreglejte