29 Nov 2022
Spletne zanimivosti

Kaj dela uspešne spletne strani tako uspešne?

Kaj dela uspešne spletne strani tako uspešne?

Kakšni razlogi tičijo za uspešnostjo in visokim obiskom nekaterih spletnih strani? Kako narediti spletno stran poleg popularnosti še dobičkonosno? Rešitve za to vsekakor niso preproste, kljub temu pa obstaja kar nekaj dobrih namigov, s katerimi bo vaša spletna stran postala bolj obiskana, popularna in sčasoma tudi dobičkonosna.

Najboljše spletne strani so tiste, ki so vedno dosledne v ponujanju novosti. Na taki strani vam bodo vedno ponudili nekaj novega. Definitivno je pomembno, da je spletna vsebina vedno zanimiva in kvalitetna. Poleg tega je priporočljivo, da se nenehno osvežuje, ker obiskovalci vedno pričakujejo sveže podatke, ki jih bodo navdihovali ali kako drugače razveselili.

Običajno je potrebno objavljati vsaj enkrat tedensko, da bralci vmes ne pozabijo na vašo spletno stran in ne kliknejo več nanjo. Pomembno je, da se zavedate, da je vsaka objava na spletu vredna le nekaj obiskovalčevih minut ali v nekaterih primeri sekund, zato se je potrebno za njihovo pozornost boriti.

Popularna spletna stran
Popularna spletna stran

Nekateri obisk na svoji spletni strani povečajo z objavljanjem ‘viralnih‘ objav, ki jih bralci potem z največjim veseljem širijo po spletu. Tako postane tudi zelo priljubljena na različnih socialnih omrežjih, ker jo bralci širijo s svojimi znanci, družino, …

Eden od dobrih načinov večanja obiska je tudi prirejanje raznih nagradnih iger, katerih pogoj je deljenje. Tudi če deljenja ni, se izredno hitro širijo, saj vsak rad kaj zadane. Če niste pristaš nagradnih iger, lahko poskusite s kakšnim zanimivim vprašanjem ali uganko, ki bi ljudi pritegnila, da bi se vračali na spletno stran po odgovore.

Najbolj obiskane spletne strani so tako dobro obiskane zato, ker so interaktivne. Na teh straneh se obiskovalec vedno lahko nekako vključi v kakšno aktivnost spletne strani. To je lahko komentiranje, deljenje, všečkanje. Tudi funkcionalne aktivnosti niso izvzete pri razlogih za vračanje na spletno stran.

Čeprav se morda zdijo ti triki nekako ‘poceni’, dokazano najbolj delujejo, vsaj za najbolj popularne spletne strani. S tem imajo več klikov in posledično tudi dobiček. Poskusite in se prepričajte!

Ne spreglejte