29 Nov 2022
Spletne zanimivosti

Postavite spletno stran in zaslužite

Postavite spletno stran in zaslužite

Se sliši enostavno? Morda pa res ni tako zapleteno. Še vseeno pa nikar ne pričakujte, da boste že naslednji dan po postavitvi spletne strani služili mastne denarce. No, pa pojdimo kar lepo po vrsti.

Prva stvar je registracija domene. Registrirajte jo pri zaupanja vrednem registrarju, ki vam bo nudil tudi odlično tehnično podporo, saj ne morete vedeti, kdaj boste potrebovali pomoč. Lahko pa ste prepričani, da ko jo boste, jo boste potrebovali v danem trenutku.

Spletni zaslužek
Kako do spletnega zaslužka?

Za domeno boste odšteli dobrih 10 €, kar vsekakor ni tako visok strošek, če pomislite, koliko več lahko s spletno stranjo zaslužite. In če se stvari lotite pravilno, boste v enem letu zagotovo zaslužili več kot le 10 €. No, če boste želeli pokriti vse stroške, boste morali zaslužiti kar malo več, saj je že naslednja stvar, za katero boste morali poskrbeti, nekoliko dražja.

Res je, za spletno gostovanje boste morali odšteti malenkost več kot za registracijo domene. Najcenejši paketi stanejo okoli 20 €, vendar pa boste naredili bolje, če boste odšteli še nekoliko več in si za približno 40 ali 50 € zagotovili kakovostno spletno gostovanje. Kot ponavadi vam lahko priporočimo ponudnika NEOSERV, kjer lahko pričakujete odlično storitev in tehnično podporo, ki vam bo vedno na voljo.

Gostovanje NEOSERV
S klikom na sliko obiščite spletišče ponudnika domen in spletnega gostovanja NEOSERV.

Tako, sedaj imate pripravljene temelje za postavitev spletne strani. Pri Neo-serv boste dobili tudi dostop do nadzorne plošče cPanel, v kateri si boste lahko v le nekaj minutah namestili CMS sistem, npr. WordPress. Če ste sistema vešči, boste imeli spletno stran postavljeno v nekaj urah, v kolikor pa se z njim še niste srečali, vendar spletno stran želite postaviti sami, boste za postavitev spletne strani najverjetneje potrebovali nekaj dni.

Kako torej zaslužiti s spletno stranjo? Predstavili vam bomo način, v katerega so vključene tri možnosti za zaslužek, ki jih lahko enostavno vključite v vaše spletišče.

1. Najprej se odločite za tematiko spletne strani. Izberite takšno, ki vam je v veselje – takšno, o kateri veliko veste ali pa ste željni novega znanja. Izberite tematiko, o kateri vam ne bo težko pisati člankov.

2. Če še niste, si ustvarite Google račun. Na spletu poiščite orodje Keyword Planner (Google AdWords) in poiščite, kaj v povezavi z izbrano tematiko ljudje iščejo v iskalniku Google. Na podlagi analize boste nato pisali članke.

Keyword Planner
V orodju Keyword Planner si oglejte, koliko mesečinih iskanj imajo posamezne iskalne poizvedbe.

3. Napišite 10 člankov in vsak dan enega dodajte na stran. Po desetih dneh pa je lahko frekvenca objav nižja. Če boste objavljali po 2 članka na teden, boste na dolgi rok zagotovo dosegli dober rezultat.

4. Prijavite se v Google AdSense program, kjer boste pridobili kode, ki jih nato vstavite na svojo spletno stran, če želite, da se na njej prikazujejo oglasi. Ko nekdo klikne na oglas, vi na svoj račun prejmete nek zaslužek. Vrednost klika ni fiksna – predvsem je odvisna od števila oglaševalcev in vrste produkta oziroma storitve.

5. Prijavite se v partnerske programe, povezane s tematiko vaše spletne strani. Če imate blog o lepoti in zdravju, poiščite spletne trgovine s kozmetičnimi pripravki, vadbenimi pripomočki in prehranskimi dopolnili. Najbolje bo, če bo takšna spletna trgovina nudila partnerski program, saj se vanj le prijavite in že lahko oglašujete njihove izdelke. Seveda pa lahko spletne trgovine kar direktno kontaktirate in jih povprašate o možnosti sodelovanja.

Partnerski program
Sodelujte v partnerskem programu.

6. V povezavi z izbrano tematiko napišite nekoliko daljši članek, v katerem dobro predstavite neko težavo, s katero se sooča čim večje število vaših ciljnih obiskovalcev, ter podajte tudi ustrezne rešitve. V dokument dodajte slike in vse skupaj shranite kot .pdf. Na spletno stran dodajte obrazec, prek katerega si bodo obiskovalci lahko na svoj računalnik prenesli .pdf dokument, vendar pa bodo v zameno morali pustiti svoj elektronski naslov.

Baza e-naslovov
Čim prej zgradite bazo e-naslovov.

7. Tako, sedaj imate objavljenih nekaj vsebin ter pripravljen .pdf dokument. V posamezne članke dodajte Google AdSense kodo, da se bodo prikazovali oglasi (ne pozabite preizkusiti različnih postavitev oglasov). Opišite tudi nekaj izdelkov partnerske spletne trgovine in dodajte svojo partnersko povezavo, da boste ob morebitnem nakupu prejeli provizijo. S pomočjo .pdf dokumenta pa zgradite čim večjo bazo elektronskih naslovov. Na vsake toliko časa na e-naslove pošljite obvestilo o novih prispevkih na vaši spletni strani, včasih pa lahko tudi promocijsko ponudbo enega izmed produktov partnerske spletne trgovine.

Nikar ne obupajte prehitro. Zaslužki ne bodo prišli čez noč, saj mora vaša spletna stran najprej postati obiskana, šele nato lahko računate na prve manjše zaslužke. Ne bo odveč, če nekaj denarja namenite oglaševanju spletišča, saj boste na ta način pospešili proces povečevanja obiskanosti. Prav tako pa vam priporočamo, da se malenkost poglobite v optimizacijo spletne strani – najbolje še pred samo postavitvijo spletišča.

Ne spreglejte